HEDDA LYFTER OCH GADDAR

BAKA LITEN BRÖD

Kategori: Allmänt

Hej o håå! Ja, vad ska man säga. Jag är väldigt usel på att uppdatera bloggar. Fast nu var det främst för att jag och Rikard + hela hans familj och våra vänner, typ, åkte på någon knepig influensa med hög feber och äcklig värk i leder, rygg, ben och huvud. Är fortfarande krasslig, eller ja, hostar än och blir helt slut om jag försöker träna hårt, så därför har jag kört lätt hemma med kroppsvikt och en lätt skivstång + en 8kg kettlebell bara för att "hålla igång". Har verkligen noll lust att vistas på gymmet då det är skitkallt där, haha. MEN det duger fint så länge med lite lätt träning, så länge man kör igenom hela kroppen så är det ju ok.
 
Något jag dock lyckats fixa med är bakning! Har bakat proteinmuffins, low carb-bröd (inte helt lchf dock;)), långpannebröd, proteinbars, och lite annat.
 
tänkte dela med mig av långpannebrödet jag gjorde FY FASEN vad gott det var. Smakar ungefär som brödet "Frökusar" från Fazer, vilket är ett av mina favvobröd :) Fullt av fibrer och fröer!
 
Receptet lånade jag HÄR!
 
1 paket jäst (gärna rött)
4+3 dl vatten
2 dl havregryn
1 dl linfrö
2 dl solroskärnor
2 dl kruska- eller vete- eller havrekli (jag tog vetekli)
2 msk matbrödssirap (jag tog vanlig mörk sirap)
3 msk raps- eller olivolja
1 msk salt
9-10 dl vetemjöl special eller dinkelmjöl (jag tog hälften rågsikt, hälften vetemjöl)
russin efter behag - om man vill

Koka upp 4 dl vatten. Häll i havregryn och linfrö och låt koka i 2 min. Blanda ner 3 dl vatten och jästen utrörd i saltet - kolla att degen inte är för varm - ska vara fingervarm. Blanda ner övriga ingredienser och bearbeta några minuter. Degen är lösare än vanlig matbrödsdeg. Jäses i 30 minuter eller till dubbel storlek. Arbeta igenom degen igen och bred ut i långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter. Gräddas i nedre delen av ugnen i 225 grader under ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk.
 
Gott som sagt, blir väldigt maffigt bröd men jag gillar det ;D
 
 
Idag får vi se va som sker, är i stort sett isnöad så tar mig ju ingenstans, har nada vinterkläder förutom dunjackor och mössor/vantar, me det värmer ju inte fötter o ben direkt ;) Bakning kanske får bli igen!
 
Puss.
 
 

Gott nytt år då

Kategori: Allmänt

Hejj o gott nytt!
 
Hoppas alla hade en bra kväll igår och inte blev allt för fulla. Själv var jag nykter och ångrar ingenting. Har städat här hemma, handlat, käkat vanlig god frukost och funderar på att ta o träna lite om ett tag, men jag är sjukt trött ändå.. Att hänga med väldigt fulla människor kan vara lite uttröttande hahaxD
 
Så i år ska jag få en stor rumpa, det är ett mål, sen slopar jag nyårslöftena 2014, ska bara försöka va mer positiv och träna hårdare. 
 
Lova inget ni inte kan hålla;)
 

Pöss!